дома Балкан Плата од 3000 до 4000 евра. Англичаните на жалат пари да ги...

Плата од 3000 до 4000 евра. Англичаните на жалат пари да ги донесат докторите

433
0
АКЦИЈА
Plata od 3.000 do 4.000 evra: Englezi ne žale novac da dovedu lekare
Семејните-лекари од Хрватска масовно заминуваат во Англија

Се повеќе млади лекари по студиите ја напуштаат Хрватска и одат во странство во потрага за добро платена работа. Тоа го препознаа и агенциите кои посредуваат во запослувањата па често доаѓаат во Хрватска, како би ги презентирале своите понуди и регрутирале нов кадар.

Така претсавниците на полската агенција Парагона, која се занимава со пронаоѓање и запослување на медицински кадар ширум Европа, минатиот викенд беа во Загреб и започнаа презентации за заинтересираните лекари. парагона до сега успешно работеше пилот-проекти и запосли 25 европски специјалисти на семејна медицина во
Lincolnshir, на североситокот на Англија. Сега се фокусираат да ја наполнат болницата во Midlands која се наоѓа во средината на Англија.

тука планираат да запослат стотина медицински стручњаци. Условите се повеќе од одлични.

Договор на одредено време, годишна бруто плата помеѓу 70 и 90 илјади британски фунти, помош при преселување и пронаоѓање на стан, градинка, школо.

Вакви понуди делат и на друштвените мрежи, форумите, но им стигаат и на мејл адресите на хрватските лекари кои имаат желба да работат во Англија

Девет погодности за работа во Велика Британија

Како што наведува Пословни Дневник ова се погодностите за работа во велика Британија

– Стално запослување во јавните единици на здравствената служба.

– Можност за посети на потенцијалното работно место.

– Грант на запослување пред почетокот на курсот од Англиски јазик

– Интензивни, бесплатни курсеви на Англиски јазик

– Stipendija tokom stacionarnog kursa engleskog

– бесплатен смештај во текот на стационарниот период

– Програма за прилагодување по доаѓањето на одредиштето

– бесплатни летови на Кампусот

– Помош при барање на одобрение

Работата на семејниот лекорот во Велика Британија се разликува од оној во регионот. Клучната разлика е во појаката дијагностика и лечењсето на граѓаните од сите возрасти. факт е дека медицинските техничари и сестри работат некои работи кои во низа европски земји ги работат исклучиво доктори, пишува Шибенички. хр (Šibenski.hr)
ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here