дома Живот Кијану Ривс со низа изјави го затресе интернетот. Многумина ќе стават прст...

Кијану Ривс со низа изјави го затресе интернетот. Многумина ќе стават прст на чело кога ќе го прочитаат ова

1053
0
АКЦИЈА

Глумецот Кијану Ревс веќе неколку пати објави силни пораки со кои погаѓа право во сржта.
Неговите мисли натераа многумина да стават прст на чело. Овојпат се осврна на многу парадокси на современото општество, а ова се неговите зборови:

“не можам да бидам дел од свет каде што машките ги облекуваат своите сопруги како проститутки, покажувајќи го сето она што би требало да биде драгоцено. каде што не постојат чест и достоинство, и каде единствено можете да се ослоните на “ветување”.
каде што жените не сакаат деца а машките не сакаат семејство.
каде што будалите веруваат дека се успешни dok se додека се кријат позади воланите на татковите автомобили, а татковците кои имаат барем малку моќ се обидуваат да ве уверат дека сте никој и ништо.
каде што луѓето лажно се декларираат дека веруваат во Бог со чашка алкохол во рака, и без никакво разбирање за својата религија.

каде што љубомората се смета за срамотна, а скромноста е мана.
каде што луѓето забораваат на љубов, но бараат идеален партнер.
каде што луѓето го поправаат секој шум на автомобилот, не штедејќи ни време ни пари, а тие самите изгледаат толку сиромашно така да само скап автомобил може да ги покрие.
каде што момчињата ги трошат парите на своите родители во ноќни клубови, имитирајќи примитивни звуци, а девојките заради тоа се вљубуваат во нив.
каде мажите и жените веќе со години не се разликуваат, и каде што сето тоа се нарекува слобода на избор, но за оние кои избираат поинаков пат биваат жигосани како ретардирани насилници.

Јас го бирам својот пат, но штета што не наоѓам разбирање во луѓето во кои највеќе сакав да го пронајдам…”, напиша познатиот глумец.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here