дома Живот 109-годишна жена открива : Тајната на долгиот живот е во избегнувањето на...

109-годишна жена открива : Тајната на долгиот живот е во избегнувањето на мажите

438
0
АКЦИЈА

Кога таа наполни 109, Џеси Гален официјално стана најстарата личност во Шкотска. Неодамна ја откри тајната на долговечноста, што е изненадувачки смешно и едноставно.

Имено, ако сакате да живеете здрав и долготраен живот, таа Ви препорачува да имате појадок секое утро, и што е најважно, да започнете да ги избегнувате мажите.

Така, излегува дека тајната на долгорочниот живот е во рацете на мажите цело време. Или, поточно, таа е покриена од мажи.

“Има многу повеќе проблеми отколку што се тие вредни”, објаснува Галан.

109-годишнната Џеси го помина целиот свој живот независно. Таа работеше напорно бидејќи беше тинејџер и никогаш не се ожени.

“Работев напорно и ретко кога го зедов слободно за одмор”, вели Гален.

 
Во интервјуто, таа зборуваше за нејзиниот живот пред да наполни 100 години и подоцна.

“Таа е апсолутно неверојатна”, рече една од нејзините негуватели во домот.

За жал, Галан умре наскоро откако даде интервју.

Целосното интервју (на англиски) можете да го видите подолу:

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here