дома Живот Гејтсови ја честитаа Новата Година на светот

Гејтсови ја честитаа Новата Година на светот

451
0
АКЦИЈА

Мелинда и Бил Гејст со топла фотографија им ја честитаа Новата Година и Божиќот на своите фанови и воопшто на сите луѓе во светот. Сликајќи се во пиџами по старата традиција во која се пораснати тие им посакаа среќни Новогодишни и Божиќни празници на сите кои ги пратат на нивните Фејсбук и Инстаграм страници и профили и на сите останати.

“Еден од најдобрите делови за отпочнување на Новата Година е да го запознаете семејството и вашите деца со традициите со кои сте пораснале. Дури и по сите овие години, сè уште сакаме да носиме соодветни пиџами на Божиќ. Од нашето семејство до вашето, имате прекрасна сезона на одмор”.

Мелинда и Бил Гејтс се познати по својата хуманитарна работа а некои повеќе би кажале мисија преку својата фондација ” Bill and Melinda Gates foundation”. Тие освен во хуманитарни цели работат и во здравствени цели сузбивајќи ги болестите на модерното доба. Нивната фондација собира луѓе од здравсвото, школството, светот на комјутерите, борбата за родовоа равноправност и борбата против сиромаштијата.

Нивната мисија за похуман свет и побезбеден свет е подржана од многу луѓе во светот кои се заложуваат за истите идеи. Еден од нивните нјголеми подржувачи е и Ворен Бафет американскиот милијардер кој несебично им помага во нивната мисија.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here