дома Балкан Во прифатните центри во Србија 3,800 мигранти

Во прифатните центри во Србија 3,800 мигранти

425
0
АКЦИЈА

Комесарот за бегалци Владимир Цуциќ вели дека во приемните центри во Србија во моментов има 3.800 мигранти и дека бројот не се променил од август минатата година.

Според мигрантите, постојат две групи на луѓе, една група која е во прифаќачките центри и чека легално да влезат во Унгарија и друга група, многу побројни, кои само “проаѓаат” за Србија, доаѓаат и минуваат.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here