дома Технологија Бил Гејтс го отвори саемот на hi-tech тоалети во Пекинг

Бил Гејтс го отвори саемот на hi-tech тоалети во Пекинг

420
0
АКЦИЈА

Основачот и поранешен директор на технолошкиот гигант на “Мајкрософт” рече дека технологиите што ќе бидат презентирани на тридневниот настан се најзначајните откритија во санитацијата за речиси 200 години.

Повеќе од 20 компании и академски институции презентираат нови тоалетни технологии, од независни тоалети до мали постројки на сопствена фабрика за преработка на отпад.

Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс поминаа повеќе од 200 милиони долари од 2011 година за да го поттикнат истражувањето и развојот на безбедна санитарна технологија.

Уницеф проценува дека 480.000 деца годишно загинуваат од дијареа, што често се предизвикува со храна или вода загадена со канализација.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here