дома Балкан БиХ ќе постане балкански центар за мигрантите

БиХ ќе постане балкански центар за мигрантите

443
0
АКЦИЈА

Европската Uнија ќе и донира на БиХ додатни шест милиони евра за подршка во управување со миграциските тeкови, а тие сретства се надоврзуваат на износ од 1,5 милион евра кој постана оператинвni во месец јуни, како БиХ би одговорила на хитните хуманитарни потреби на избеглиците и мигрантите.

Како што соопшти делегацијата на ЕУ во БиХ средствата на ЕУ ќе ги унапредат капацитетите на БиХ за идентификација, регистрација и упатување на државјани на трети земји кои ја преоѓаат границата, ќе обезбеди сместување и основни услови за избеглиците, азилантите и мигрантите и ќе ги зајакне капацитетите за контрола и надзор на границите, пренесува Дневни аваз.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here