дома Балкан Припадниците на американскиот Кфор наголемо ги обучуваат и наоружуваат припадниците на КБС...

Припадниците на американскиот Кфор наголемо ги обучуваат и наоружуваат припадниците на КБС на Бајгора

471
0
АКЦИЈА

Припадниците на американскиот Кфор веќе со недели, на планината Бајгора, ги обучуваат припадниците на косовските безбедносни сили за идна “војска на Косово”, пишуваат”Вечерњи Новости”, повикувајќи се на неименувани извори.

Изворите на Новости тврдат дека обуката се спроведува за најмалку стотини припадници на КБС кои во одредени временски периоди ротираат на Бјагора, како и дека припадниците на американскиот Кфор, освен што ги обучуваат припадниците на КБС, наголемо и ги вооружуваат овие сили.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here