дома Балкан Стратегот најзаслужен за победата на Трамп, Стив Бенон: Балканот ќе постане многу...

Стратегот најзаслужен за победата на Трамп, Стив Бенон: Балканот ќе постане многу поважно место на светската сцена

446
0
АКЦИЈА

Во интервјуто за РТРС Стив Бенон, бившиот стратег на Доналд Трамп, кој е најзаслужен за неговата победа на претседателските избори во Америка, тврди дека балканот во новото геостратешко опкружувањеби можел да добие многу поважно место на светската сцена. Американската економија бележи значаен економски раст, Ладната војна сеуште не е завршена, а претседателот на САД има намера да ја заврши еднаш засекогаш.

“Европа е многу важна за претседателот Трамп и очигледно е многу важна за Соединетите држави, затоа што вие сте мајка на цивилизациите од која настана новиот свет,” истакна Бенон. Тој е на мислење дека Балканот ќе постане многу поважно место на светската сцена, каде во новото геостратешко опкружување Кина, Иран и Турција формираат некој нов вид на сојуз. кога станува збор за ладната војна, Бенон го застапува мислењето дека таа сеуште не е завршен.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here