дома Балкан Угледниот американски магазин Foreign Policy: Во Хрватска симпатизерите на нацистите се добродојдени...

Угледниот американски магазин Foreign Policy: Во Хрватска симпатизерите на нацистите се добродојдени на забавата

459
0
АКЦИЈА

Угледниот американски магазин Foreign Policy (FP) на својот портал објави детална анализа под наслов “Во Хрватска симпатизерите на нацистите се добродојдени на забавата”во кој се занимава со присуството на контоверзниот пејач Марко Перковиќ Томпсон на дочекот на фудбалската репрезентација, на вицепрваците на светот. Истакнувајќи дека Перковиќ бил глорифициран во друштвото на репрезентативците иако тој го “глорифицира нацистичкото минато”, но и дека тоа “не би требало да биде изненадување”.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here