дома Балкан Покрената петиција: “Сакаме аеродромот во Сплит да го носи Оливеровото име”

Покрената петиција: “Сакаме аеродромот во Сплит да го носи Оливеровото име”

639
0
АКЦИЈА

Познатиот новинар Драго Пилсел покрена иницијатива аеродромот во Сплит да се преименува во Аеродром Оливер Драгојевиќ.

“Драги сограѓанки, драги сограѓани:

Ве повикувам да и се придружите на мојата сопруга Клаудија и на мене во акцијата во која бараме од Владата на Република Хрватска пшреименување на аеродромот во Сплит во аеродром Оливер Драгојевиќ.

Оливер е неповтролив и незамнилив. Наш најголем вокалист. Симбол на Сплит и Далмација. Не надахна, ни беше ослонец, сите го сакавме.

Се сетивме на добрите пријатели во Пртага кои со слична акција доведоа до преименување на аеродромот во Прага во аеродром Вацлав Хавел.

Сакаме да ви кажеме,ние тоа можеме да го постигнеме. Сега е важен вашиот/твојот потпис и оваа петиција да ја шириме понатаму. За Оливер”, повика Пилсел.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here