дома Балкан Угљанин властите во Србија ги нарече националистички режим бидејќи не го пуштиле...

Угљанин властите во Србија ги нарече националистички режим бидејќи не го пуштиле Пацоли во улога на министер за надворешни работи на Косово да ја посети Србија

396
0
АКЦИЈА

Претседателот на Бошњачкиот национален совет (Бошњачко национално вијеќе) Сулејман Угљанин денес, после ускратување на дозволата за Беџет Пацоли да го посети Нови Пазар, власта во Србија ја нарече “националистички режим”, а премиерката Ана Брнабиќ ја оптужи за нетолеранција спрема Бошњаците.

Угљанин, во писмото до пацоли, во кое му се обраќа со “министер за надворешни работи на Република Косово”, невел дека “со големо жалење” ја примил информацијата дека, како го нарече, “актуелниот српски националистички режим од Белград” го спречил неговото доаѓање.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here