дома Свет Евреите и муслиманите од Германија се возеа заедно на точаци во знак...

Евреите и муслиманите од Германија се возеа заедно на точаци во знак на протест

456
0
АКЦИЈА

Оклу 25 припадници на еврејската и муслиманската веросиповест заедно денес се возеа на точаци низ Брерлин во знак на протест против порастот на атисемитизмот и нападите на муслиманите во Германија.

Рабините и имамите, жени со марами на глави и припадници на еврејската заедница во Берлин и пошироко, заедно се возеа низ градот на точаци, предвидени за двајца и повеќе луѓе.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here