дома Балкан Иницијативата “Да ли сте озбилни” контактираше со семејствата на децата кои се...

Иницијативата “Да ли сте озбилни” контактираше со семејствата на децата кои се здобија со прострелни рани кога хрватската полиција припука на нив

451
0
АКЦИЈА

Членови на иницијативата “Да ли сте озбилни” (Are you serious) стапиле во контакт со мигрантските семејства на децата на кои припукаа хрватските специјалци при крајот на мај, во која прилика две деца се повредени, а изнеле, како наведуваат од иницијативата, “загрижувачки факти”.

Иницијативата во разговор со семејствата на децата дознала дека сите ранети особи биле во комбето на кое хрватската полиција отворила палба, вклучувајќи го и 12-годишното момче од Ирак, кое се здоби со прострелна рана на лицето, неговиот татко кој се здоби со рана од куршум во долниот дел на телото и 12-годишното девојче која здоби прострелна рана во стомакот и на рамото, наведува порталот Index.hr.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here