дома Балкан Месиќ позитивно за независноста на Косово и против фашистите во Хрватска

Месиќ позитивно за независноста на Косово и против фашистите во Хрватска

422
0
АКЦИЈА

Некогашниот претседател на Хрватска Стјепан Месиќ не ја исклучи можноста дека повторно ќе се кандидира за претседател на Хрватска, а говорејќи за односите во регионот, посебно ја коментираше политиката на Србија, поточно на претседателот Алксандар Вучиќ, помеѓу останатото, и во контекстот на Косово, па оцени дека е “ретроградна политиката која се обидува стварите да ги врати наназад”.

“Тоа е сега ретроградна политика која се обидува сварите да ги врети наназад. Но, најважно е што некој сака губитниците од Втората светска војна да ги прогласи за победници. Тоа на никого во светот не му успеало, а, еве, некој кај нас успева”, рече Месиќ во разговорот за Радиосарајево.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here