дома Балкан Корнелије Бато Ковач и Дадо Топиќ со нова песна

Корнелије Бато Ковач и Дадо Топиќ со нова песна

460
0
АКЦИЈА

Бато Ковач и Дадо Топиќ повторно соработуваат по 47 години.

Повеќе децениското пријателствоo започнато во Корни групата, композиторот Корнелије Бато Ковач (76) и пејачот Дадо Топиќ (67) од неодамна додатно го уцврстија со песната “Хладне су ми руке”, на која повторно директно соработуваа после точно 47 години.

“Стално бевме во контакт, еден на друг си гостувавме на настани, а тогаш на крајот на 1999. се најдовме во Анкарн, каде Дадовиот голем фан отвори ликсузен студио и го повика да дојде и да му биде прв гостин”, вели Корнелије за Глорија.

Бидејќи го смета за најдобар композитор на Балканот,Дадо го повика Бато да му се придружи, и набрзо, без ниедна припремена мелодија, влегоа во студио од кое не излегле од наредните седум дена.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here