дома Балкан Британскиот парламент ја истражува пратката на куршуми од БиХ во Саудиска Арабија

Британскиот парламент ја истражува пратката на куршуми од БиХ во Саудиска Арабија

463
0
АКЦИЈА

Британскиот парламентарен одбор ги побара документите поврзани со пратката на 30 милиони босанско-херцеговачки куршими во Саудиска Арабија, кои се испорачани по што Лондон пропушти да ги предупреди БиХ дека има сомнеж за овој договор.

Британскиот одбор за контрола на извоз на наоружувањето во средата ја побара интерната преписка поврзана со пратката на муниција од Босна и Харцеговина во Саудиска Арабија, по што Балканската истражувачка мрежа (BIRN) објави истражување на основ на кое е откриено дека Велика Британија пропуштила да ги предупреди БиХ за своите сомнежи и за пратката на куршуми во Саудиска Арабија.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here