дома Балкан Србија: Заради неафирмативни искази спрема ЛГБТ во учебниците, Министерството може да ја...

Србија: Заради неафирмативни искази спрема ЛГБТ во учебниците, Министерството може да ја збрани нивната употреба

444
0
АКЦИЈА

Шест учебници за средните школи ќе бидат стопирани од септември доколку издавачите од нив не ги исфрлат исказите кои не се афирмативни спрема ЛГБТ, пишуваат “Вечерњи новости”, наведувајќи дека на употребата на тие учебници притужби има лезбејското здружение “Лабрис”.

Заводот за унапредување на квалитетот на образованието оценил дека учебниците мораат да бида “поправени” до есеноска, а ако издавачите тоа не го направат, Министерството за просвета може да ја забрани нивната употреба.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here