дома Балкан Дунав – нова туристичка сила на Србија и регионот

Дунав – нова туристичка сила на Србија и регионот

433
0
АКЦИЈА

Регионалниот проект за јакнење на прекуграничниот туризам на средниот и долниот Дунав низ дунавскиот центар за компетиција (DCC), за девет години постоење ги разви првите регионални производи, ја зајакна меѓуграничната соработка во областа на туризмот, ги унапреди туристичките понуди и створи нови работни места, речено е на одбележувањето на годишнината на тој проект.

Проектните активности реализирани се со цел за јакнење на прекуграничниот туризам, пружајќи и подршка на Србија, Молдавија и Украина, а во соработка со Хрватска, Бугарија и Романија.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here