дома Економија Британија: Нема трговија со САД ако тоа не е во наш интерес

Британија: Нема трговија со САД ако тоа не е во наш интерес

440
0
АКЦИЈА

Британија нема да потпише никаков трговски договор со САД доколку тоа не е во интерес на Лондон, изјави денес британскиот министер за трговија Лајам Фокс, откако што американските тарифи за увоз на метал предизвикаа оштри критики на една од поважните европски сојузници на Вашингтон.

Во моментите кога се подготвува за напуштање на ЕУ, својот најголем трговски партнер, Британија ги размотрува изгледите за трговки договор со САД, но во меѓувреме е – заедно со другите членки на унијата и, Канада и Мексико – погодена со тарифите на челик и алуминиум кои ги извезуваат САД.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here