дома Балкан Во Хрватска скандалозен референдум за укинување на правата на малцинствата, потписите се...

Во Хрватска скандалозен референдум за укинување на правата на малцинствата, потписите се собрани.

447
0
АКЦИЈА

Граѓанската иницијатива “Народот одлучува” собра повеќе од доволно потписи на граѓаните за одржување референдум за измена на изборниот систем, а највеќе контраверзи предизвика предлогот за смалување на бројот на пратеници на националните малцинства во хрватскиот сабор.

Спрема тој предлог ,имено, се бара смалување на бројот на пратеници од националните малцинства во саборот, како и во иднина тие да не смеат да одлучуваат за доверба на владата,ниту да учествуваат во усвојувањето на државниот буџет.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here