дома Балкан Јерусалем Пост: Хрватското оживување на неофашизмот

Јерусалем Пост: Хрватското оживување на неофашизмот

433
0
АКЦИЈА

Израелскиот дневник Јерусалем Пост објави коментар под наслов “Хрватското оживување на неофашизмот”, а во текстот на авторот Мајкл Фројнд се истакнува дека хрватска е “дом можеби на најголемото и највеќе опфатното оживување на неофашизмот во минатите децении” во целата Европска унија.

“За сметките на растот на тоа движење и се погласното присуство во јавниот живот на Хрватска, и заканата која ја претсавува за Западниот Балкан и пошироко, западните и европските официјални лица направиле малку како би го осудиле овој загрижувачки тренд”, пишува Јерусалем Пост, кој комеморацијата кај Блајбург ја наведува како истакнат пример на модерниот хрватски неофашизам.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here