дома Балкан Ѓукановиќ со скандалозна изјава вон залагањата за добрососедски односи по денешната инаугурација

Ѓукановиќ со скандалозна изјава вон залагањата за добрососедски односи по денешната инаугурација

469
0
АКЦИЈА

По денешнто превземање на функцијата претседател на Црна Гора Мило Ѓукановиќ се огласи со скандалозна изјава вон залагањата за добрососедски односи.

Познато е дека Мило Ѓукановиќ и неговата владеачка партија сегогаш ги бараат вештерките и кривиците кај српскиот народ во Црна Гора.

Но оваа изјава навистина ги потврди антисрпските ставови на Ѓукановиќ и неговата партија.

Ѓукановиќ: Наместо провинција на Србија, Црна Гора најразвиена земја.

Ваквиот недипломатски гест само го разорува граѓанското ткиво на Црна Гора, земајќи во обзир дека голем дел од популацијата на таа земја ја сочинува српската заедница.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here