дома Балкан Захариева Две земји од З. Балкан ќе станат членики на ЕУ до...

Захариева Две земји од З. Балкан ќе станат членики на ЕУ до 2025

511
0
АКЦИЈА

Министерката за надворешни работи на Бугарија Екатерина Захариева изрази надежи дека две земји од Западниот Балкан ќе постанат членки на ЕУ до 2025. година. Захариева не прецизираше кои се тие две земји.

Захариева во Софија учествуваше на комисијата на Европскиот економски и социјален комитет каде што е побарано интеграцијата на Западен Балкан да остане врвен приоритет на ЕУ.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here