дома Свет Скрипаљ тајно ја посетувал Прага 2012. година

Скрипаљ тајно ја посетувал Прага 2012. година

423
0
АКЦИЈА

Скрипаљ најмаце еднаш ја посетил Прага 2012. године, тоа била кратка посета, неговиот пат бил користен за локалната разузнавачка служба. Претсавници на чешката разузнавачка служба се состанале најмалку еднаш со него во Велика Британија”, тврди чешкиот портал Риспект.

По неговата преселба во Велика Британија, Скрипаљ соработувал со британската тајна служба МИ-6 како би разоткрил мрежа на руски агенти (во западните земји), пишува чешкиот лист и наведува дека се состанувал со претстваниците на разузнавачките служби партнери на Велика Британија, вклучувајќи ја и Чешка.

Порталот, меѓутоа, тврди дека неодамнешното труење на Сергеј Скрипаљ и неговата ќерка не е поврзано со посетата во Прага.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here