дома Балкан Предупредување од Австриската амбасада во Бих За предизборниот митинг на Ердоган во...

Предупредување од Австриската амбасада во Бих За предизборниот митинг на Ердоган во таа земја

488
0
АКЦИЈА

Амбасадата на Австрија во БиХ критички би ја преиспитала најавената предизборна активност на на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган во Сараево, а Амбасадата на Германија не сакаше да се изјаснува по тоа прашање.

Ставот на Австриската амбасада во БиХ за тоа да ли политичари на некоја друга држава смеат или не да водат изборна кампања во некоја друга држава подлегнуваат на суверена одлука на таа држава и потсеќаат дека Австрија не му дала дозвола на турскиот претседател да води изборна кампања во таа замја.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here