дома Балкан Грција:Состанок на Вишеградската група и балканските ЕУ членки

Грција:Состанок на Вишеградската група и балканските ЕУ членки

433
0
АКЦИЈА

Министрите за надворешни работи на Виѓеградската група и четирите балкански членки на ЕУ се состануваат денс во Сунион, јужно од Атина, каде во очи на самитот во Софија наредната недела, ќе разговараат за енергетиката, иднината и прошитувањето на Европската унија.

На состаноците ќе учествуваат шефовите на дипломатиите на членките на Вишеградската група – Полска, Чешка, Словачка и Унгарија, како и министрите на Грција, Бугарија, Романија и Хрватска.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here