дома Балкан Пленковиќ доби награда за Европски говор на годината

Пленковиќ доби награда за Европски говор на годината

890
0
АКЦИЈА

Премиерот Андреј Пленковиќ ја прими синоќа во Европскиот дом во Загреб наградата за Европски говор на годината и во таа прилика истакна дека во овие времиња многу се говори за популизмоти антиевропските партии, а оние одговорните треба да бидат брана на таквите процеси и да ги штитат европските вредности.

Пленковиќ е награден за говорот кој го одрѓа 6. фабруар оваа година на пленарната седница за иднината на Европа во Европскиот парламент во Страсбур.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here