дома Балкан Вукојевиќ: Во Блајбург оваа година без усташки симболи

Вукојевиќ: Во Блајбург оваа година без усташки симболи

450
0
АКЦИЈА

Во Блајбург, мало австриско место на границата спрема Хрватска и Словенија, 12. мај, ќе биде одбележана годишницата од случувањето од крајот на Втората светска војна, кога британските сили ги предале на партизаните усташките војници и цивили.

Станува збор за собир кој секоја година, на кој под закрила на хрватскиот државен врв, се собираат повеќе илјади граѓани, а на кој вообичаено се користат усташки симболи.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here