дома Балкан Антифашисти со фотографии од Тито и Туѓман маршираа низ Загреб

Антифашисти со фотографии од Тито и Туѓман маршираа низ Загреб

475
0
АКЦИЈА

Со маршот на учесниците во Бесмртниот партизански одред прв пат денес во Загреб е одбележено стварањето на антифашистичката коалиција во Втората светска војна.

Пред народното казалиште во Загреб се ореше “Са овчара и каблара”, “По шумама и горама”, “Ој мосоре, мосоре…”, кога група од 200-стоина учесници на маршот, кои носеа фотографии на Јосип Броз Тито и Фрањо Туѓман во партизански униформи и извикуваа пароли “Смрт на фашизмот, слобода на народот”

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here