дома Балкан Новости: Куферите на колаборационистот Милан Недиќ пронајдени во Австралија

Новости: Куферите на колаборационистот Милан Недиќ пронајдени во Австралија

433
0
АКЦИЈА

Четири куфери, кои му припаѓале на претседателот на колаборационистичката влада во текот на Втората светска војна Милан Недиќ, пронајдени се во Австралија, пишуваат денешни “Вечерњи новости”.

Правнукот на воениот премиер Александар Недиќ вели дака адвокатите кои ги застапуваат предлагачите за рехабилитација на Милан Недиќ ќе бараат од судот овие куфери “преполни со документација”, кои се пронајдени 72 години по Недиќевата смрт, да бидат побарани по официјален пат.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here