дома Балкан Изетбеговиќ: Во фер судење Дудаковиќ ќе биде ослободен

Изетбеговиќ: Во фер судење Дудаковиќ ќе биде ослободен

444
0
АКЦИЈА

Претседавачкиот на претседателствотона БиХ и лидер на СДА, Бакир Изетбеговиќ, уверен е дека воениот командант на такнаречената Армија на РБиХ, Атиф Дудаковиќ и неговите соборци, во фер и чесна судска постапка ќе бидат ослободени од оптужбите кои им се ставаат на терет.

“Во потполност сме определени за процесуирање на сите воени злосторства, но од правосудните институции на БиХ очекуваме да се оттргнат од притисоците на политиката чија цел е стварање вештачки етнички баланс во сторените воени злосторства”, изјави Изетбеговиќ по повод апсењето на Дудаковиќ и 12 негови соборци.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here