дома Економија Дојче банка: Ќе има големи отпуштања заради оштриот пад на профитот

Дојче банка: Ќе има големи отпуштања заради оштриот пад на профитот

457
0
АКЦИЈА

Дојче банка објави денес дека во првиот квартал на 2018. остварила нето профит од 120 милиони евра, што претставува пад од 79 посто во односот на минатата година.

Банката најави планови за значајно смалување на работната сила до крајот на 2018. година, посебно во секторот на корпоративно и инвестиционо банкарство и во своето работење во областа на инфрастуктурата, известува мрежата CNBC.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here