дома Балкан Романиа ја преместува Амбасадата во Ерусалим

Романиа ја преместува Амбасадата во Ерусалим

440
0
АКЦИЈА

Владата на Романија одлучи да ја премести во Ерусалим Амбасадата на својата земја во Израел и кога тоа ќе се случи ќе биде прва земја во ЕУ која го направила тоа, следејќи го примерот на САД.

Шефот на социјалдемократите кој е на власт Ливиу Драганеа изјави дека “одликата е донесена и дека почнуваат процедурите”, пренесоа медиумите во светот.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here