дома Балкан На днешен ден во нехуманото бомбардирање над Ср Југославија од страна на...

На днешен ден во нехуманото бомбардирање над Ср Југославија од страна на НАТО убиена е Милица Ракиќ. Ташмајданскиот парк секогаш ќе се сеќава на неа

481
0
АКЦИЈА

На денешен ден во бобардирањето на Србија убиена е Милица Ракиќ.

Да беше жива, Милица Ракиќ денеска ќе имаше 22 години, но наместо девојка Милица стана симбол на страдањата на својот народ.
Шрапнел од проектил, чиишто траги и ден-денес стојат на фасадата на семејната куќа на Ракиќ ја погодил Милица точно во 21.30 часот на 17 април 1999 година, додека седела на нокширче во бањата и го прекинал тригодишниот живот.

Во Белградскиот парк Ташмајдан има споменик каде што ова дeвојче е прикажано, и на него пишува “Ние бевме само деца”

Милица Ракиќ (09.01.1996. – 17.04.1999.)

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here