дома Вести ВИДЕО ОД АПСЕЊЕТО НА БРИТАНСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ, ВЧЕРА НАУТРО СИРИЈСКИТЕ И РУСКИТЕ ВОЕНИ...

ВИДЕО ОД АПСЕЊЕТО НА БРИТАНСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ, ВЧЕРА НАУТРО СИРИЈСКИТЕ И РУСКИТЕ ВОЕНИ СИЛИ ДЕЛУВАЛЕ БРЗО

1098
0
АКЦИЈА


Непознат број на британски специјалци се уапсени вчера рано наутро од старана на борбените сили на Башар Асад на територија на сиријската источна Гута.

Според пишувањата на тамошните медиуми, овие специјалци имале задача да влезат на територија на Сирија, за да учествуваат во копнен напад на Дамаск.

Во извештајот од медиумите се вели дека САД и другите членови на НАТО планирале напад на неклку фронтови, но планот пропаднал после брзите напредувања на сиријските вооружени сили минатиот месец.

Британското министерство за одбрана тврди дека овие информавии се лажни, но „Фарс“ тврди дека НАТО има блиска соработка со терористите за да го симне Асад од власт.

Во склоп на заговор, наводно се планирани и напади над САД како и напади над Израелските авиони, за да се отвори пат за копнените сили.

Медиумите тврдат дека непријателите на Дамаск сметаат дека ако се превземе поголема површина од Дам,аск може да допринесе до брза и голема победа.

Откако е откриен заговор, сиријските и руските воени сили започнале операција за одбивање на можните напади, пишуваат медиумите.

Според тамошните извори во оваа област, евакуацијата на цивили всушност била размена на цивили за странските агенти.

Поради пропаѓање на заговорот, САД наредил повлекување на силите од источна Гута,низ источниот делна Дамаск, вклучувајќи го и градот Дума.

ОД АПСЕЊЕТО НА БРИТАНСКИ СПЕЦИЈАЛЦИВЧЕРА НАУТРО СИРИЈСКИТЕ И РУСКИТЕ ВОЕНИ СИЛИ ДЕЛУВАЛЕ БРЗО

превземено од:Magazine plus

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here