дома Балкан И оваа година комеморацијата на јасеновачките жртви ќе биде во три колони

И оваа година комеморацијата на јасеновачките жртви ќе биде во три колони

390
0
АКЦИЈА

И оваа година комеморацијата на јасеновачките жртви ќе биде одржана во три колони, а се заради противењето на еврејската и српската заедница за употребата на усташкиот сибол во Хрватска , пред се заради извикот “за дом спремни”.

Претсавниците на еврејското малцинство, имено, го направиа тоа синоќа, а најавено е дека своја комеморација во сабота ќе одржи и Сојузот на антифашистички борци и антифашисти на Хрватска и српскиот национален собир, додека во недела ќе биде одржана централната државна комеморација.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here